Descopera Alaska The Last Frontier

Descoperă Alaska The Last Frontier

Când spui Alaska The Last Frontier te gândești la ghețari, fiorduri și munți înzăpeziți, la fauna sălbatică, dar și la o mare pustietate. Te gândești că e undeva departe și poate te mai gândești că este și foarte frig.

Nu e ușor, dar nici foarte greu să ajungi astăzi în Alaska și să te bucuri de ceea ce îți oferă.

Un pic de Istorie: Cumpărată de la Imperiul Rus în 1867 cu numai 7.2 milioane dolari Alaska devine cel de-al 49-lea stat american în 1959. Numele de Alaska vine din limba rusă – Alyaska însemnând „țara mare”. Poși afla mai multe despre Alaska

Stiai că: Alaska este cel mai întins stat din America și cu cea mai mică densitate a populației?

Descoperă Alaska The Last Frontier cu un vas de croazieră. Da, cu un vas de croazieră!

Pregatește-te să fii surprins de acest tinut de poveste.

De ce am ales o croazieră?

O croazieră în Alaska The Last Frontier este o experiență pe care oricine ar trebui să o aibă măcar o dată în viață. Timp de o saptamană vei admira frumusețile și bogățiile peisajelor din confortul unui luxos vas de croazieră. Calea maritimă este cea mai facilă și totodată cea care te pune în contact direct cu frumusețile naturii.  

Există lucruri pe care le poți vedea cu adevărat doar navigând pe apă, cum sunt ghețarii (Marele Ghetar Hubbard), privirea balenelor, ceremonia de hrănire, fiordurile (Inside Passage).

Există multe croaziere cu plecare din Seattle, Washington Statele Unite Ale Americii sau Vancouver, British Columbia Canada. Croazierelor în Alaska sunt de la 7 până la 14 nopți.

Așa arată harta Alaska. Porturile de îmbarcare și porturile unde acostează vasele de croazieră.

Cum alegi croaziera potrivită?

Liniile de croazieră specializate în această destinație sunt Royal Caribbean Cruise Line, Celebrity Cruises,  Princess și Holland America. Eu personal recomand Royal Caribbean și Celebrity Cruises. Celebrity Cruises este linia cu care eu am vizitat Alaska The Last Frontier.

Itinerarii croaziere în Alaska.

Cele mai accesibile croaziere sunt cele de 7 nopti cu același port de îmbarcare și debarcare: Vancouver sau Seattle. Itinerarul acestor croaziere este prin Pasajul Interior cu oprire în cele mai importante porturi: Juneau capitala Alaska, Skagway orașul Goldrush din anii 1800 plin de saloane și bordeluri și Ketchikan considerat în trecut districtul roșu al orașului. Posibile opriri în Icy Strait Point, Sitka un oraș plin de istorie și arhitectură rusă, Haines sau Victoria, British Columbia.

Toate itinerariile oferă o zi pe mare la Marele Ghetar Hubbart sau Tracy Arm Fjord cu ghețarul Sawyer sau ghețarul Dawes.

Un alt itinerar de croaziera este Golful Alaska. Acesta este un itinerariu ce poate porni de la nord la sud, din Vancouver sau Seattle spre Seward sau invers de la sud la nord din Seward spre Vancouver sau Seattle.

Seward este portul-porta de intrare in Anchorage si Denali National Park dacă doriți să explorați și interiorul continentului Alaska.

Acest intinerar vă dă posibilitatea să faceți o croazieră de 14 nopții (îmbarcare și debarcare din același port) și include porturile Ketchikan, Juneau și Skagway precum și Ghetarul Hubbard sau Tracy Arm Fjords și croaziera prin pasajul interior, un fiord absolut incredibil.

Tracy Arm Fjords

Descoperă Alaska The Last Frontier

Dar când să mergi in Alaska?

Ei bine, Alaska este o destinație de sezon. Sezonul croazierele începe din luna mai până în septembrie. Lunile iulie și august sunt lunile cele mai calduroase, dar și cele mai aglomerate. Temperaturile sunt cuprinse între 15 si 26°C pe timpul zilei și mai reci noaptea.

Conform localnicilor cel mai favorabil moment pentru o croaziera în Alaska este între 20 mai și 10 iunie. Această perioadă oferă o vreme frumoasă, este mai putin aglomerată, deoarece copiii sunt încă la școală, iar prețurile la excursii și suveniruri sunt un pic mai mici. Luna Mai este cea mai uscată lună din sezon, cu până la 25% mai puține șanse de a întâmpina ploaie.

Dacă vrei să vezi Aurora Boreala – Northen Lights în Alaska atunci luna septembrie este cea mai potrivită. Luna septembrie oferă printre cele mai ieftine croaziere, dar și suveniruri și execursii.

Indiferent de perioada aleasă pentru o croaziera în Alaska împachetati haine în straturi.

O zi în patru anotimpuri!

Vremea este foarte imprevizibilă. Puteți experimenta căldură, umiditate, frig sau vânturi extreme și toate în aceeași zi. Și nu stii niciodată ce aventuri te așteaptă în Alaska!

Eu am făcut rafting pe Mendenhall Glacier Juneau. Ce aventură!

mendenhall glacier rafting Alaska the last frontierO zi în Alaska The Last Frontier cu mult soare tot la Mendenhall Glacier Juneau

Te întrebi cat costa o croazieră in Alaska?

Faptul că o croazieră este scumpă este deja un mit. Croazierele în general, precum și croazierele în Alaska sunt foarte accesibile ca preț și încep de la 900 euro persoana pentru o cabina interioară (cabina fără geam).

Prețurile unei croaziere sunt mai scăzute la început de sezon (luna mai) sau la sfârșit de sezon (luna septembrie). Temperatura la sfârșitul lunii mai este foarte plăcută.

Cât costă o croazieră în Alaska? Află aici

Știai că Alaska este singurul loc de pe pamânt unde balenele cu cocoașă participă la ceremonia de hrănire împreună, numita în engleza bubble-net feeding. Mai exact balenele lucrează în echipă atunci când vânează pești. Aflate sub apă, mai multe balele înconjoară peștii cu o „plasă cu bule”, făcându-i pe peștii să creadă că sunt prinși într-o „plasă de bule”.

Alaska este pe primul loc ca destinație și cu o probabilitate de 99% de a vedea aceste superbe creaturi. Este urmată apoi de Cape Western, Africa de Sud și de către Islanda.

Iți dau un sfat: Alege să faci o croaziera de 14 zile cu îmbarcare și debarcare din Vancouver sau Seattle, de la nord la sud si înapoi (retur). Crede-mă că nu te vei plictisi nici o zi în Alaska, chiar dacă vizitezi același port de două ori, sunt o multitudine de lucruri de făcut și vizitat.

Îndrăznește și vizitează Alaska.

Dacă ți-a plăcut acest articol citeste și Aventuri în Alaska

Descoperă acum Alaska The Last Frontier

Oferte croaziere în Alaska

„Life is a beautiful ride” VivaTravel!