Vacanță în Kuala Lumpur Malaezia

Am decis să fug de frig și să mă aventurez în Asia o vacanță în Kuala Lumpur Malaezia. Un prieten drag mi-a dăruit un jurnal cu un motto care m-a motivat în călatoria mea „Viața începe la sfârșitul zonei tale de confort” în traducere din engleză „Life begins at the end of your confort zone” și cât adevăr în fraza asta, nu? 

Mereu am visat să călătoresc cu „rucsacul în spate”, dar nu am avut curajul să o fac … până acum.

Am început să-mi fac planul pentru vacanța în Kuala Lumpur Malaezia pe baza țărilor pe care vroiam să le vizitez (Sri Lanka, Indonezia, Cambodgia, Malaezia). Kuala Lumpur (KL) a fost cel mai bun punct de intrare în Asia. Biletele de avion sunt cu mult mai ieftine, făță de multe alte destinații din Asia. Fie că zbori din București sau Budapesta. Iar apoi din KL poți zbura spre destinația dorită din Asia.

Dacă ajungi în KL cu escală datorită biletelor ieftine de avion îți recomand să nu te grăbești, acordă două – trei zile acestui oraș care te va surprinde. KL este unul dintre orașele cu cele mai mici prețuri la hotelurile, astfel că te poți răsfăța pentru câteva nopți într-un hotel de lux! 

Îți dau un exemplu La Ramada Suites Kuala Lumpur City Centre 4* plătești 32 euro/pers/camera dublă.

Este unul dintre cele mai moderne orașe din Asia de Sud Est. Transportul în comun este foarte bine pus la punct, unul dintre cele mai moderne sisteme de transport din această regiune. Dispune de o rețea mare de autobuze, taxiuri, metrouri și trenuri de navetă ce oferă acces rapid la diferite obiective și împrejurimi.

Plus turiștii români nu au nevoie de viză dacă perioada de ședere nu depășește 90 de zile.Puțină istorie: Kuala Lumpur a fost fondată în 1857 la confluența râurilor Gombak și Kelang, iar în limba malay numele înseamnă „confluența noroiasă”. Un loc în care malaezii, indienii, chinezii și multe alte grupuri etnice trăiesc împreună, un oraș cu patru limbi naționale: malaeză, tamilă, engleză și chineză.

Toate aceste culturi duc la un paradis gastronomic. Sfatul meu este să fii curios și să încerci mâncarea. 
Obligatoriu să încerci fructul durian despre care se zice:”It smells like hell but taste like heaven”. Îl poți mânca crud sau gătit. Este folosit în deserturi, înghețată, prajituri sau mâncăruri tradiționale asiatice.

Chinatown – Petaling Street Market și Jalan Alor sau Piața de noapte este un must see pentru delicii culinare.

Carne pe băț – satay (frigărui de pui, capră, miel, vită, porc sau pește – calamar, caracatiță), pâinici umplute cu nucă de cocos, frunze de banană umplute cu orez, taitei sau burger-ul Ramly. La desert încercă kacang (fulgi de gheață cu nuci, jeleu și diferite sosuri dulci).

Multe tarabe care oferă street food, sucuri, fructe, dulciuri și suveniruri. Sucurile naturale din fructe sunt grozave. Se găsesc mai la toate colțuri de stradă în zonele centrale. Suc din trestie de zahăr (sugar cane) proaspăt stors.

Chinatown este una dintre cele mai populare zone ale orașului. Plină de energie și agitație la orice oră din zi și noapte. Lasă loc în bagaj pentru shopping și suveniruri.

Obiective turistice Vacanță în Kuala Lumpur Malaezia

Turnurile Petronas – Atracția principală a capitalei

Zgârie-nori gemeni care până în anul 2004 au fost cele mai înalte clădiri din lume. Turnurile au fiecare câte 88 de etaje și o înălțime de 452m la vârful antenei de pe acoperiș, ultimul etaj este la 375m înălțime. Finalizarea construcţiei a durat 7 ani.

Știai că? Turnurile Petronas dețin multe recorduri mondiale: cele mai înalte turnuri gemene, cea mai adancă fundație din lume, cea mai înaltă pasarelă din lume. Există 29 de lifturi pentru pasageri în fiecare turn şi 6 lifturi pentru obiecte grele. Designul clădirilor are o puternică influenţă a artei islamice, motivele din sticlă fiind o reflexie a religiei musulmane. Se poate vizita Skybridge și Observation Deck, aproximativ 28 euro/persoană.Petronas Towers Kuala Lumpur Malaezia

KL Tower sau Menara Tower

Turnul de telecomunicații din Kuala Lumpur. Turnul se numeste KL Tower (K=Kuala, L=Lumpur, Menara= turn în limba locală). Turnul are o înălțime de 421m, al cincilea turn de telecomunicații din lume.  Vacanță în Kuala Lumpur Malaezia la înălțime, admiră priveliștea orașului de la înaltime și turnurile Petronas.

 

Piața Independenței, Dataran Merdeka 

Un alt punct în care trebuie să ajungi neapărat. Piața este străjuită de clădiri coloniale cu o arhitectură frumoasă, iar aici vei găsi clădirea istorică a Sultanului Abdul Samad, sultanul Selangorului.

Într-una dintre aceste clădiri se află și KL City Gallery. Intrarea este liberă, poți vedea diverse expoziții virtuale despre trecutul capitalei. Sunt reprezentate la scară mică toate clădirile importante din KL.

Moscheea Naționala a Malaeziei – Masjid Negara

Non-musulmanii sunt bineveniți să viziteze Moscheea Națională în afara orelor de rugăciune. Această moschee modernă a fost finalizată în 1965. Clădirea are forma unei umbrele parţial deschise, deasupra căreia se înalţă un minaret subţire, înalt de 73 m. In interiorul holului de rugăciune încap 5000 de oameni. Vizita este gratuită iar la intrare sunt pelerine mov pentru acoperirea genunchilor și a brațelelor dezgolite. De asemenea, va trebui să vă lăsați pantofii pe raftul de la intrare.

Sunetul rugăciunii se numește Adhan și este strigat de un muezzin de la moschee de cinci ori pe zi, iar primul începe în jurul orei 5 dimineața, se zice că un musulman adevărat se va trezi indiferent de situație.

Muzeul de Artă Islamică

Este cel mai mare muzeu de artă islamică din Asia de Sud-Est. Știu că muzeele sună plictisitor, dar merită. Am petrecut aproximativ o oră înăuntru și mi-a plăcut grozav, am văzut multe modele la scară de moschei celebre din întreaga lume și unele dintre cele mai vechi și mici Coranuri din lume. De asemenea, puteți vedea o serie de ținute tradiționale și articole de uz casnic tradițional din diverse zone.

Rezervă acum vacanță în Kuala Lumpur Malaezia!

Oferte Vacanță în Kuala Lumpur Malaezia

„Life is a beautiful ride” VivaTravel!