Venetia Romantica

Cu cele 118 insule ale sale, cai navigabile, strazi pietruite si arhitectura frumoasa, Veneția este unul dintre cele mai romantice orase din Europa. „Venice a must see destination”!

În primele ore de la sosire, am petrecut timpul admirând geniul unui oras construit pe apa, cu biserici uriase de marmura si privind podurile stravechi arcuite.

Gasesc Veneția frumoasa, distractiva si un loc grozav in care sa te pierzi pentru cateva ore.

Ceea ce am si facut si iti recomand😊.

O intrebare foarte populara? Cand sa vizitez Venetia? Va recomand sa evitati sezonul de varf (lunile iulie si august). Nu numai ca este aglomerat, supra aglomerat, dar mai trebuie si sa impartiti frumoasele obiective turistice cu alte cateva sute de turisti.

O vacanta de 3-5 zile sunt suficiente pentru a descoperi Venetia. Un city break este o optiune grozava, iar organizarea acestuia nu necesita mult efort. La Venetia ajungi rapid si ieftin cu avionul in aproximativ 2h.

Veneţia este genul de oraș pe care îl vizitez de “n” si niciodata nu te plictisesti.

Exista cateva atracții „Must See in Venice”. Vestea buna este ca majoritatea obiectivelor turistice principale sunt la cațiva pasi distanta una de alta.  

Magnificul Pod Rialto este cel mai frumos pod din Veneția. Situat pe Canalul Mare va taie rasuflarea la prima vedere. Podul este chiar mai mare decat mi-am imaginat. Savurati un espresso cu gelato (una dintre cafelele mele preferate in Italia) si un pranz specific italian.

Bucurati-va de frumoasele gondole si taxiuri care merg pe sub pod si admirati-i frumusetea atat ziua cat si noaptea. 

Piata San Marco este inima orasului. Una dintre punctele de atracție si cel mai vizitat loc din Veneția.

Fara indoiala Palatul Dogilor, Biserica San Marco, Turnul Clopotnita si Piata San Marco sunt imaginile Venetiei care sunt cunoscute în intreaga lume.

Palatul Dogilor este una dintre acele cladiri grozave care depaseste toate asteptarile, asa ca merită să stati la coada pentru a intra si a-l vedea.

Piazza San Marco este cea mai scumpa parte a Venetiei. Nu cumparati nimic de mancat sau de baut de aici decat daca banii nu sunt o problema. Pozele sunt gratis😊.

 

În ciuda faptului ca este adesea supra aglomerata, Piata San Marco este cu adevarat un loc magnific.

Explorarea Canalului Mare – Grand Canal cu simbolul Venetiei – Gondola.

Gondolele sunt o parte importanta din istoria Venetiei. Au fost cel mai folosit mijloc de transport pana la apariția vapoarelor (autobuselor) si a taxiurilor pe apa.

Sfat: incepeți cea mai romantica plimbare cu gondola prin canalele orosului, din canelele mici. Toate canalele ajung pe marele boulevard Grand Canal.

Stiai ca acest canal este o stradă majora făcuta din apa? Aliniata cu unele dintre cele mai grozave cladiri de pe pamant. Marele Canal are 3,8 km lungime si o lațime ce fluctueaza de la 30 pana la 90 metri și o adancime de aproximativ 5 metri.

Gondolierii sunt pe mai toate canalele Venetiei si contrar asteptarilor nu sunt deloc agresivi. Tariful este aproximativ 80 euro pentru o plimbare cu gondola circa de 30-40 minute.

Sfat: in timpul plimbarii cu gondola, nu va asteptati automat sa cante gondolierul. Unora le place sa cante, altora nu. Si orice ati face, nu le cereți sa cante „O sole mio”, aceasta este o melodie napolitana. Majoritatea venetienilor nu le place sa fie bagați in aceeași galeată cu toti italienii, în special cu cei din sud.

Stiai ca toate gondolele sunt negre, iar pretul unei gondole este in medie 40 de mii de euro.

Daca te intrebi daca merită o plimbare cu gondola in Veneția? Raspunsul este DA!

Este unul dintre lucrurile pe care TREBUIE sa le faci când esti in vacanta la Venetia.

Venetia este printre preferatele mele locuri din Italia. De ce? Venetia este romantica, plina de istorie si absolut superba. Canalele, plimbarile romantice, gondolele, un oras plin de culoare si armonie la tot pasul. Venetia este perfecta pentru a fi explorata in doar cateva zile intr-un city break.

Pentru un city break in Venetia contacteaza echipa VivaTravel.

https://www.vivatravel.ro/agentie-turism/

„Life is a beautiful ride” VivaTravel!